​Mustafa: Nëse LDK e udhëheqë qeverinë, do të hiqet reciprociteti

Posted by

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa pas takimit konsultativ me strukturat e larta të partisë, ka deklaruar se nëse qeveria e ardhshme drejtohet nga LDK-ja, atëherë masa e reciprocitetit ndaj Serbisë do të hiqet.

Sipas tij, ky është një premtim që i kanë dhënë emisarit special të presidentit amerikan për dialogun, ambasadorit Richard Grenell.

“I kemi thënë ose i kemi premtuar edhe këtu në LDK, se ne do të pajtohemi që të hiqet tarifa dhe të hiqet pa kushte për një periudhë dhe po ashtu që ne presim që në mënyrë reciproke të sillet Serbia. Do të thotë të gjitha pengesat ndaj Kosovës t’i heqë duke përfshirë fushatën kundër njohjeve, kundër vendeve që e kanë njohur Kosovën. Po ashtu e kemi biseduar për faktin se nëse Serbia nuk i bie në zero të gjitha pengat e saj, atëherë ne do ta kthejmë dhe do ta instalojmë reciprocitetin si bazë ligjore, sepse një çështje e tillë është e përcaktuar edhe me ligjet e Kosovës”.

“Unë jam i sigurt që në moment që LDK do të bënte një qeveri ose do të drejtonte një qeveri, atëherë hapat e kësaj qeverie do të duhej të ishin që edhe reciprociteti të hiqet, por jo për të mos u vendosur kurrë, por të hiqet si vullnet i mirë për të filluar dialogu. Nëse gjatë procesit të dialogut ose më vonë të shihet se Serbia nuk po vepron në mënyrë të njëjtë ose nuk po reflekton, të kthehet një reciprocitet i njëjtë. Jo ky që po zbatohet tani, por një reciprocitet i plotë ekonomik dhe politik”, tha Mustafa./Telgrafi/

Leave a Reply