20/09/2020

Policët shqiptarë të Nju Jorkut/ Shqiptaro-amerikanët që lënë gjurmët e tyre në sigurinë e SHBA (FOTO)

Nuk do ta besoni, por në Departamentin e Policisë së Nju Jorkut ka dhjetëra shqiptarë që janë në mision sigurie. Ylli Dautaj, komandant në Departamentin e Policisë së Nju Jorkut, pas luftës së Kosovës, shkoi nga Amerika me mision për të ndihmuar edhe në themelimin e Departmentit të Policisë, së Kosovës.

I themeluar më 23 maj të vitit 1845, Departamenti i Policisë së Nju Jorkut është departamenti më i vjetër dhe më i madh në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Aktualisht në të janë të angazhuar më shumë se 55 mijë punonjës, prej të cilëve 36 mijë me uniformë.

Në mesin e tyre, sot ka edhe disa gra e vajza, të cilët janë edhe veterane të policisë së Neë Yorkut, por edhe nga ato me origjinë Arbëreshe, emigruar në SHBA, dhjetëra dekada më parë, por që sot pohojnë se janë krenare se janë me gjak shqiptare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *