Monumenti i Hoxhës u përurua në vitin 1988 dhe ishte 8 metra i lartë. Ai u rrëzua më 20 shkurt 1991 nga protestuesit dhe rrëzimi i tij simbolizon edhe rënien e komunizmit në Shqipëri.