4 mënyra për të parandaluar përhapjen e koronavirusit

Posted by

Ndërsa veprimtaria e gripin vazhdon të jetë e përhapur, disa mjek ofrojnë këto katër këshilla për të ndihmuar në parandalimin e përhapjes së mikrobeve:

Nëse jeni i sëmurë, qëndroni në shtëpi: Pushoni dhe pini shumë lëngje për të qëndruar të hidratuar, transmeton Gazeta Shneta.

Shmangni daljen jashtë për të parandaluar përhapjen e mikrobeve.

Lani duart

Larja e shpeshtë e duarve është thelbësore, veçanërisht para se të prekni fytyrën dhe gojën. Sapuni dhe uji është më i miri nëse nuk është në dispozicion, përdorni xhel pastrues me bazë alkooli.

Pastroni dhe dezinfektoni shtëpinë dhe zyrën tuaj: Disa mikrobe mund të qëndrojnë në sipërfaqe të forta si dorezat e dyerve për të paktën 24 orë.

Bisedoni me mjekun tuaj: Nëse keni simptoma të ngjashme me gripin, telefononi mjekun tuaj për të diskutuar ilaçet specifike për gripin. Trajtimi mund të zvogëlojë kohëzgjatjen e simptomave tuaja dhe të parandalojë komplikimet.

Kjo është veçanërisht e vërtetë për fëmijët e moshës pesë vjeç e nëntë, të moshuarit e moshës 65 vjeç e më të vjetër dhe ata që kanë gjendje kronike mjekësore si diabeti, asma ose sëmundjet e zemërs ose që janë shtatzënë. /GazetaShneta/

Leave a Reply