Mijëra prostituta të huaja që punonin në Gjermani kanë mbetur pa strehë pasi bordellot u mbyllën për shkak të pandemisë dhe mbylljes së kufijve, që ju pamundëson kthimin në vendet e tyre.

Autoritetet gjermane, ku prostitucioni është legal për gati dy dekada, mbylli bordellot muajin e kaluar bashkë me gjitha bizneset tjera jo esenciale si restorantet dhe klubet e natës për të ngadalësuar përhapjen e sëmundjes.

Punëtorët seksual klasifikohen në Gjermani si të vetëpunësuar, paguajnë tatim dhe në teori mund të përfitojnë ndihmë nga fondi qeveritar për asistencë ekonomike.

Një grup i lobit nga Berlini ka njoftuar se nga 100 mijë deri në 200 mijë prostituta në Gjermani rreth 80 prej tyre vijnë nga jashtë, kryesisht prej Bullgarisë, Rumanisë dhe Ukrainës.

By admin

Leave a Reply