Haradinaj: Pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese kjo qeveri është recidiviste në shkelje

Posted by

Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj ka thënë se Qeveria e shkarkuar është cenuesi kryesor i Kushtetutës së Kosovës.

Haradinaj në një postim në rrjetin social Facebook shkruan se pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese kjo qeveri është recidiviste në shkelje.

Lexoni të plotë postimin e tij:

“Kushtetuta e vendit të mbrohet nga cenuesit e saj. Qeveria e shkarkuar është cenuesi kryesor i saj. Pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese kjo qeveri është recidiviste në shkelje.

Vendimi për këtë kufizim nuk është një vendim që i përket specifikave të vendit tonë. Ky vendim e bënë të pamundur zbatimin e tij nga institucionet.

Qytetarit i është shkelur e drejta në bazë të specifikave dhe i është pamundësuar të kryej detyrat bazike në kohën e caktuar prej 1 orë e 30 minuta.

E ftojmë qeverinë e shkarkuar ta respektoj Kushtetutën dhe t’i zbatojë ligjet në vend”.

Leave a Reply