Mbi 1 mijë viktima dhe 11 mijë të infektuar nga Covid-19 në Suedi

Posted by

Suedia është një prej vendeve që ka ndjekur një strategji ndryshe nga shumë shtete të tjera të botës në luftën kundër coronavirusit.

Ndërkohë që shtete si Italia, Spanja, Franca e Gjermania kanë izoluar të gjithë vendin, Suedia i ka lënë të hapura të gjitha aktivitetet e saj, përveç atyre me më shumë se 50 persona.

Tashmë numri i viktimave në vend ka kaluar mbi 1 mijë, më konkretisht 1,033 – ndërsa numri i të infektuarve është 11,445.

Të pakët janë ata pacientë të cilët kanë fituar betejën me coronavirusin – vetëm 381 persona kanë dalë nga spitali, ndërkohë që pjesa tjetër ndodhen ende në terapi intensive e në spitale. /kp/Telegrafi/

Leave a Reply