Shtabi i Kumanovës del me rekomandime, përfundime dhe masa për qytetarët

Posted by

Shtabi komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim në Kumanovë, pas mbledhjes së mbaјtur në hapësirat e Komunës, ka dalë me rekomandime, përfundime dhe masat për parandalimin e përhapjes së sëmundjes COVID-19:

– U bëjmë apel qytetarëve në rast të simptomave, të cilat mund të tregojnë për infeksion koronavirus, të kontaktojnë menjëherë mjekun e tyre të familjesë dhe nëse dërgohen në spital të mos e refuzojnë shtrimin në spital, nëse kjo gjë rekomandohet nga mjeku.

– Telefoni Kujdestar në Shtabin Komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim është 078 365 061, ku qytetarët mund të marrin informacione të nevojshme.

– Shtabi komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim deri më tani ka informacion se barnatorja që funksionon në qytet është “Provitalis” (031 415 303). Shtabi gjithashtu bën apel për farmacitë e tjera për kujdestari të tillë dhe të respektojnë vendimin e Komisionit të Shëndetësisë dhe Qeverisë dhe të informojnë selinë për të.

– Rastet më të rrezikuara sociale për ndihmë gjatë blerjes së produkteve të domosdoshme mund të lajmërohen në numrat: 075 207 126 dhe 077 71 94 94.

– Sipas masave të Qeverisë dhe informacionit nga Ministria e Brendshme, fermerët që kanë veprimtari urgjente në lidhje me punën në ara në fshatrat e tyre, do të jenë në gjendje të kultivojnë tokën e tyre.

– Në përputhje me rekomandimet e Qeverisë dhe informacionin nga Ministria e Brendshme, të gjithë qytetarët që kanë nevojë për dalje urgjente nga shtëpia gjatë orarit të policisë (nevojë për shërbim mjekësor, angazhim me punë, etj.) duhet të njoftojnë largimin e tyre në numrin e telefonit 192.

– Ne i bëjmë thirrje qeverisë që të miratojë me urgjencë një masë që do të lejojë funksionimin e marketeve dhe dyqaneve që do të bëjnë shitje përmes telefonit dhe në internet të produkteve ushqimore dhe shpërndarjen tek klientët në shtëpi në ditët kur zgjasin tërë orët policore./TV21

Leave a Reply