,

Skuqja e çuditshme që mund të jetë një simptomë e re e COVID-19

Posted by

Dermatologët amerikanë dhe italianë po hetojnë nëse skuqjet e lëkurës që shfaqen në disa pacientë janë shkaktuar nga coronavirusi i ri.

Komuniteti mjekësor në të gjithë botën pranon se COVID-19 është një sëmundje e re dhe se të gjitha simptomat që ai mund të prodhojë nuk janë përcaktuar ende. Kjo është arsyeja pse, javë për javë, duhen kërkime që synojnë të sigurojnë qartësi më të madhe për të kuptuarin dhe identifikimin e tij.

Të paktën në Shtetet e Bashkuara dhe Itali, është raportuar se pacientët të cilët pasi të infektohen me coronavirus, vërejnë shfaqjen e një skuqjeje të çuditshme në pjesë të ndryshme të trupit. Gjëja më e habitshme është se, në disa raste, ajo shfaqet dhe zhduket menjëherë.

Doktor Sebastiano Recalcati, nga Departamenti i Dermatologjisë i Spitalit Alessandro Manzoni, me vendndodhje në Lecco, në Lombardi, publikoi ditë më parë një nga hetimet e para në këtë drejtim. “Deri më tani nuk ka të dhëna në literaturë për manifestimet e lëkurës të COVID-19”.

Leave a Reply