Uji i arrës së kokosit ka fituar shumë popullaritet ndër vite. Vjen nga fruti i pabërë i kokosit dhe ka përfitime të shumta për organizmin. Ndonëse ky frut rritet në vendet ekzotike, në treg mund të gjeni produkte të shumta që sjellin të mirat shëndetësore sikur të kishit ngrënë frutin e freskët. Më poshtë do të lexoni se çfarë bën uji i kokosit për shëndetin tuaj

1. Zëvendësimi i elektroliteve: Uji i arrës së kokosit kundër pijeve sportive

Përfitimet shëndetësore të ujit të arrës së kokosit përfshijnë zëvendësimin e elektroliteve. Ky lëng jo vetëm që hidraton por ka një nivel më të ulët të karbohidrateve krahasuar me pijet e tjera sportive. Uji i arrës së arrës së kokosit ka vetëm rreth 4.5 pëqind karbohidrate, ndërsa pijet tjera sportive mund të përmbajnë 6 deri në 8 për qind përqendrim të karbohidrateve.

2. Ul presionin e gjakut

Përfitimet shëndetësore të ujit të arrës së kokosit vazhdojnë me aftësinë për të ulur presionin e gjakut. Një studim i vitit 2005 zbuloi se kur pjesëmarrësve iu dha ujë kokosit për dy javë, presioni i tyre sistolik i gjakut uli me 71 për qind. Për më tepër, presioni i tyre diastolik i gjakut ishte 29 për qind më i ulët se ata që pinin ujë të thjeshtë. Për më tepër, përmbajtja e lartë e kaliumit në ujin e kokosit ka bërë që studiuesit të besojnë se mund të jenë efektiv në uljen e rrezikut nga sëmundjet kardiovaskulare. Uji i arrës së kokosit ul nivelin e triglicerideve, si dhe të kolesterolit LDL (të keq).

3. Pastron / Detox

Trupi i njeriut ka aftësinë e lindur për të pastruar dhe detoksifikuar të gjitha organet. Sidoqoftë, nëse nuk i jepni trupit tuaj lëndët ushqyese që i duhen, sistemet dhe organet mund të dështojnë ose të mos funksionojnë siç duhet. Për shembull, dehidratimi çon në grumbullimin  e toksinave. Kjo për shkak se mëlçia dhe veshkat, të cilat detoksojnë trupin tuaj, nuk janë në gjendje të funksionojnë mirë  pa sasinë e mjaftueshme të ujit.

4. Redukton stresin dhe çliron muskujt

Përfitimet shëndetësore të ujit të arrës së arrës së kokosit përfshijnë gjithashtu aftësinë për të reduktuar stresin. Elektrolitet, si kalciumi dhe magnezi mund të ndihmojnë në uljen e stresit dhe lehtësimin e tensionit në muskuj.

By IZ

Leave a Reply