Xhaferi për iniciativën e LSDM-së: Do të mendoj se si do të procedoj

Posted by

Ende nuk kam pranuar ndonjë iniciativë, dhe pasi ta pranoj, do ta rishikoj atë për të parë se çfarë kërkojnë dhe pastaj do të vendos se si do të procedoj, tha për “TV21” kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi.

LSDM më herët konfirmoi se ata po mbledhin nënshkrime për thirrjen e seancës së Kuvendit në përputhje me Kushtetutën, ndërsa se kjo nismë do t’i paraqitet kryetarit Xhaferi më së voni deri nesër.

Ata thirrën në nenin 67 të Rregullores së punës, e cila përcakton se “Kryetari i Kuvendit mund të thërrasë seancë me kërkesë të Presidentit të Republikës, Qeverisë dhe të paktën 20 deputetëve të Kuvendit”.

Gjithashtu, në nenin 63 paragrafi 4 i Kushtetutës thuhet se “mandati i deputetëve mund të zgjatet vetëm në rast të luftës ose gjendjes së jashtëzakonshme”./Telegrafi/

Leave a Reply