Autoritetet në Bavari zhvilluan një kërkim në zyrën e përfaqësuesve të Unionit Social Kristian të Bavarisë (CSU) dhe ish-Ministrit Bavar të Drejtësisë Alfred Sauter të mërkurën, si pjesë e hetimit kundër politikanëve Demokratë të Krishterë të dyshuar për korrupsion në prokurimin e mbrojtjes maska.

 

Hetimi filloi nga deputeti i CSU, Georg Nislajn, i cili u largua nga partia disa ditë më parë nën presionin e udhëheqjes së partisë dhe dha dorëheqjen nga posti i nënkryetarit të Unionit të Demokratëve të Krishterë CDU / CSU në Bundestag. Pavarësisht kritikave, Nuslein mbajti mandatin e tij parlamentar, raporton Jutarnji.hr.

Zyra e prokurorit në Mynih, sipas njoftimit, kontrolloi dhjetë ndërtesa në Mynih dhe rrethin e Schwaben. E përditshmja “Augsburger Allgemeine” raporton se këto janë objekte në lidhje me Alfred Sauter.

Disa ditë më parë, Sauter njoftoi se, si avokat, ai kishte hartuar një kontratë midis një kompanie nga shteti federal i Hesse, e cila merret me prokurimin e pajisjeve mbrojtëse në luftën kundër pandemisë së koronavirusit dhe Ministrisë Bavareze të Shëndeti.

Gjatë lidhjes së kontratës në, siç thuhet, “shumën milion”, kompania e përfaqësuesit të dyshuar të Nueselain mori një komision në vlerë prej 660,000 euro për shërbimet e ndërmjetësimit, raporton revista “Spiegel”.

Ministria Federale e Shëndetësisë njoftoi se ndërkohë, ajo i dorëzoi kryesisë së parlamentit një listë me emrat e deputetëve aktualë të cilët në asnjë mënyrë janë të lidhur me prokurimin e pajisjeve mbrojtëse të nevojshme në luftën kundër pandemisë së koronavirusit.

Përfaqësuesi i Bashkimit Demokristian (CDU), Nicolas Lebel, i cili tërhoqi mandatin e tij parlamentar nën presionin e udhëheqjes së partisë, dyshohet gjithashtu për ndërmjetësim në përfundimin e marrëveshjeve për blerjen e maskave mbrojtëse, për të cilat ai mori një komision prej 250,000 euro

Politikanët kryesorë, përfshirë Presidentin Frank-Walter Steinmeier, dënuan me forcë pasurimin e deputetëve në çështjet e lidhura me pandeminë.

Sipas analistëve, humbjet rekord të CDU në zgjedhjet e së Dielës në Baden-Württemberg dhe Rhineland-Palatinate janë të lidhura me skandale mbi pajisjet mbrojtëse që përfshijnë politikanë Demokratë Kristianë dhe besohet se skandali mund të ndikojë në zgjedhjet federale në Shtator.

By admin