Për fat të mirë për ‘krimbat e librave’ para gjumit, ka një studim të fundit që sugjeron se leximi është një mënyrë e shkëlqyer për të përmirësuar cilësinë e gjumit tuaj.

Por ka disa gjëra që duhet të dini përpara se ta shtoni atë në rutinën tuaj.

Një studim që përfshin 991 njerëz, i botuar vitin e kaluar zbuloi se afërsisht 40 për qind e njerëzve që lexonin para se të flinin ndiheshin sikur gjumi i tyre ishte përmirësuar.

Prova, e cila u organizua nga studiues të lidhur me Universitetin e Oxfordit dhe Universitetin e Irlandës, Galway, deklaroi: “Leximi i një libri në shtrat para se të flini përmirësonte cilësinë e gjumit, krahasuar me mos-leximin e një libri në shtrat”.

By admin