Bëri simbolin e shqiponjës derisa sa ishte me uniformë ushtarake/ Zvicranët e cilësojnë “tradhëtare të kombit”

Posted by

Jetmira Avdili mërgimtarja nga Zvicra e ftuar në një emision televiziv ka rrëfyer rrugën drejt famës së saj.

Gjithçka nisi kur ajo ishte ushtare në ushtrinë Zvicrane dhe sëbashku me të ishin edhe disa shqiptar tjerë.

Një ditë gjatë kohës kur ishin ushtar, Jetmira sëbashku me disa shqiptarët tjerë që ishin aty me të dhe sëbashku me një zvicran e me një serb vendosin ta shkrepin një fotografi duke bërë simbolin tonë, shqiponjën.

Ngjarja merr rrjedhen kur dikush këtë fotografi e poston në një grup të madh ku bënin pjesë shqiptar e shumë zvicran.

Pas publikimit të kësaj fotografie në këtë grup lindin konflikte e shumë diskutime në mes shqiptarëve e zvicranëve pasiqë simboli i shqiponjës me uniformë ushtarake të shtetit zvicran quhej “tradhti e kombit” nga vet zvicranët. Këto diskutime marrin përmas të madhe duke e quar numrin e komentuesve në mbi 200.000.

Një ditë pas publikimit të kësaj fotografie ngjarja bënë bujë të madhe edhe në mediet zvicrane.

Pasojat e publikimit të kësaj fotografie i kushtuan mërgimtarës.

Ndërsa kujtojmë që shteti i Zvicrës këdo që nënshkruan të jetë ushtar i ushtrisë së tyre nuk ia jep të drejtën që pas një kohe të jetë ushtar i ndonjë shteti tjetër.

Ndiqeni rrëfimin e saj se çfarë ndodhi më pas: