“Myftiu i Shkodrësi Muhamed Sytari është përgjigjur sot nënkryetarit të parlamentit shqiptar Agron Gjerkmarkaj lidhur me debatin për shaminë e vajzave apo hixhabin në shkolla duke hedhur poshtë pretendimet se shamia islame i shërben qarqeve serbe.

Sytari u bëri apel Gjerkmarkajt dhe të gjithë politikanëve dhe akademikëve të tjerë ateistë që të heshtin, pasi ai dhe të tjerë nuk janë thirrur për të futur hundër aty ku nuk duhet.

Deklaratat e myftiut të Shkodrës u bënë gjatë faljes së fundit në Xhaminë e Plumbit, para se ka monument kulture por edhe kulti ti nënshtrohet procesit të restaurimit, falë një financimi të qeverisë turke.

Rastaurimi do ti japë zgjidhje problemit dhjetra vjeçar të përmbytjes nga ujo të kësaj vlere historike, kulturore e fetare të Shkodrës por edhe Shqipërisë”.

Debati për lejimin e shamive në shkolla, myftiu i Shkodrës Muhamed Sytari kërcënon Gjekmarkajn: Nuk je thirrur për të futur hundët aty ku nuk duhet

-Imami Muhamet Sytari eshte nje nga hoxhallaret me te zeshem qe medreset ne Shqiperi t‘i kalojne ne menagjim Dynajetit turk, nje kerkese kjo e kahmotshme e qeverise turke dhe presidentit turk Erdogan. Imami Sytari eshte i zellshem ne lartesimin e perandorise osmane si cliruese te shqiptareve e jo si pushtuese,duke organizuar edhe manifestime fetare per t‘i lartesuar sulltanet e kesaj perandorie siç ishte rasti me Sulltan Mehmet Fatihun qe ne hisorine shqiptare njihet si me mizori qe masakroi dhe deboi popullaten shqiptare nga teritoret te cilat i pushtoi.

Por, per imamin Sytari, ky mizor eshte clirimtar dhe i derguar i Allahut. Poashtu imami Muhamet Sytari mbetet i preferuari i qarqeve fetare e politike turke te aferta apo nen ndikimin e presidenti Erdogan, per kreun e KMSH-se. Fushata e imamit Sytari per lejimin e bartjes se shamise ne shkolla publike, dhe sytareve te tjere ne Kosove e Maqedoni te Veriut, eshte fushate apo nisme anti-kombetare qe ka per qellim t‘i pengoi shqiptaret drejt integrimet euro-atlantike , duke tentuar qe ata te duken si pjese e shoqerive nga Lindja e mesme. Shamia sipas konceptit te „sytareve“, bazohet ne traditen aziatike te shoqerive arabe, e qe ne realitetin e sotem, eshte vetem nje relikt primitiv me te cilen po synohet skllaverimi i serishem i femres shqiptare”.
#medeputetinGjekmarkaj”. (nexhat haziri)

By admin01