Kërcënim serioz ushtarak i Rusisë ndaj SHBA!

Posted by

Rusia ka paralajmëruar Shtetet e Bashkuara dhe Perëndimin për pasojat e dërgimit të armëve në Ukrainë, raportojnë agjencitë botërore të lajmeve.

“Kollonat përkatëse do të bëhen objektiva legjitime për forcat e armatosura ruse”, tha zëvendësministri i Jashtëm rus Sergei Ryabkov.

– Asnjë konsultim në Ukrainë, asnjë proces negociatash me Shtetet e Bashkuara. “Ne kemi paralajmëruar Shtetet e Bashkuara se orkestrimi i pompimit të armëve nga shumë vende nuk është vetëm një veprim i rrezikshëm, është një veprim që i kthen autokolonat përkatëse në objektiva legjitime,” tha Ryabkov.

Në të njëjtën kohë, CNN, duke cituar RIA Novosti, raportoi se Ryabkov tha se Rusia ishte e gatshme të bashkëpunonte përsëri me Shtetet e Bashkuara për çështjet e sigurisë dhe Traktatin për Reduktimin e Armëve Strategjike (START).

“Nëse amerikanët janë të gatshëm për këtë, ne, natyrisht, do të jemi në gjendje të vazhdojmë dialogun dhe jemi të vendosur ta bëjmë këtë, si dhe të punojmë në START, ku për momentin ka pushim”, tha Ryabkov.

“Gjithçka varet nga Uashingtoni,” shtoi ai.