Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, i ka bërë thirrje edhe njëherë Serbisë që t’i hapë arkivat shtetërore.

Ai, në Konferencës e Sigurisë në Mynih, ka thënë se krimet serbe të kryera në Kosovë ishin krime shtetërore, ndërsa qëndrimin e përcolli edhe me një cicërimë më twitter.

“Në panelin e Konferencës së Sigurisë në Mynih: ‘Të humbur në tranzicion: Sfidat dhe perspektivat e llogaridhënies dhe drejtësisë tranzicionale’ i bëra thirrje Serbisë që të hapë arkivat shtetërore sepse krimet e kryera në Kosovë ishin k ri me shtetërore”, ka shkruar Kurti në Twitter.

“E kaluara nuk ka kaluar ende, meqë kr im et e luftës dhe gje no cidi janë ende të mohuara”, shkroi ai.

By atdheu1