Rusia është e gatshme për bisedime për dorëzimin e Ukrainës, tha sot Dmitry Peshkov, zëdhënës i presidentit rus Vladimir Putin, transmeton RT.Ai tha se Putin ishte gati për bisedime me presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky dhe se fokusi dhe kushtet do të jenë në një “garanci të statusit neutral” dhe një “premtim se nuk do të ketë ar më në territorin ukrainas”, transmeton 24shi.

Kjo do të arrijë çmilitarizimin dhe shkombëtarizimin e Ukrainës dhe do të eliminojë atë që Rusia e konsideron një kër cënim për sigurinë e Rusisë dhe popullit rus.

– Presidenti formuloi vizionin e tij se çfarë do të prisnim nga Ukraina për të zgjidhur problemet e ndezura. “Është një status neutral dhe një refuzim për të instaluar dhe përdorur sisteme ar mësh,” tha Peskov.Kremlini: Do ta ndalojmë sulmin nëse Ukraina bie dakord me kërkesat e Putinit

Putin është ai që do të përcaktojë nëse mund të ketë negociata, tha Peshkov, duke shtuar se Rusia do të hyjë në negociata “vetëm nëse udhëheqja ukrainase është e gatshme të bisedojë”.

– Operacioni aktual ka synimet e veta dhe ato duhet të arrihen. “Presidenti ka thënë se të gjitha vendimet janë marrë dhe se qëllimet duhet të arrihen”, tha Peshkov, duke sugjeruar se nëse Kievi binte dakord me kërkesat e Putinit, pushtimi aktual i Ukrainës do të ndalohej./24shi

By atdheu1