Ndërsa sasia ideale e ujit ndryshon nga personi në person bazuar në vendndodhjen gjeografike, llojin e trupit dhe më shumë, ndërkohë që duhet shumë për të arritur pikën e “mbihidratimit”, është e mundur të pini shumë ujë

Të gjithë e dimë se sa i rëndësishëm është hidratimi, përveç rregullimit të temperaturës së trupit, pirja e mjaftueshme e ujit është jetike për detoksifikimin dhe duhet të jetë një prioritet gjatë gjithë ditës. Por a mund të pimë shumë ujë?

Ndërsa sasia ideale e ujit ndryshon nga personi në person bazuar në vendndodhjen gjeografike, llojin e trupit dhe më shumë, ndërkohë që duhet shumë për të arritur pikën e “mbihidratimit”, është e mundur të pini shumë ujë.

“Në mbihidratim, uji i tepërt hollon përqendrimin e elektroliteve në gjak, duke shkaktuar një çekuilibër në shumë sisteme të trupit,” tha mjekja Catherine Waldrop për Mind Body Green.

Pirja e tepërt e ujit mund të çojë edhe në një çekuilibër elektrolitik të quajtur hiponatremia, e cila mund të ketë disa efekte anësore mjaft të rënda në trup.

Hiponatremia e lehtë karakterizohet nga simptoma të traktit gastrointestinal, të përzier, të vjella, humbje oreksi…

Për fat të mirë, është relativisht e pamundur që të jeni të hidratuar, pasi kjo do t’ju kërkonte të pini sasi ekstreme të ujit çdo ditë. Megjithatë, nëse urina juaj është plotësisht e pastër, mund të jetë një shenjë që ju duhet të reduktoni sasinë e ujit që pini. /KP

By admin