Sot ka raporte se inteligjenca amerikane ka paralajmëruar Ukrainën se një su*lm i gjithanshëm është i pashmangshëm.

Dy autokolona të veçanta me pajisje ushtarake që nuk kishin shenja të dukshme u panë duke lëvizur drejt qytetit të Donetsk që ndodhet në Ukrainën lindore, raportoi Reuters.

Një kolonë përfshinte nëntë tanke si dhe një automjet lu*ftarak të këmbësorisë. Sipas një gazetari në terren, kolona tjetër përfshinte kamionë dhe rezervuarë karburanti.

Rusia zhvendosi gati 100 për qind të trupave në pozicione të gatshme për pu*shtim, tha një zyrtar i lartë i mbrojtjes amerikane. Zyrtari i mbrojtjes nuk ishte në gjendje të konfirmonte nëse trupa shtesë ishin zhvendosur në zonën e Donbas.

Guardian konfirmoi se paralajmërimi për një su*lm të afërt i ka shkuar Ukrainës dhe aleatëve dhe se Britania e Madhe ka ndarë vlerësimin e SHBA-së.

Përfundimi është se ka formacione të mëdha ruse në lëvizje, kështu që vlerësimi është se një su*lm mund të lëshohet në çdo kohë.
Newsweek ishte i pari që raportoi këtë, duke thënë se SHBA paralajmëroi se ofensiva do të vinte brenda 48 orëve.

Korrespondentja e inteligjencës në CNN, Katie Bo Lillis ka thënë se raportimi i saj konfirmoi raportimet e Newsweek.
Katie Bo Lillis tha se qyteti i Kharkiv do të ishte veçanërisht në rrezik.

By atdheu1