Nxenesit shqiptarë në Luginën e Preshevës detyrohen ta intonojnë himnin serb në orën e parë të mësimit kur e fillojnë vitin e ri shkollor.

Ky vendim sipas nënkryetarit të Bujanocit, Shqiprim Musliu, është presion për shqiptarët dhe nëse nuk zbatohet janë paraparë gjoba.

Madje për t’u siguruar se himni u intonua, Musliu, deklaron se drejtorët u morën në pyetje në polici.

Politikanët shqiptarë atje kërkojnë që të zbatohet reciprocitet edhe në këtë drejtim.

By admin01