Ka vdekur David Bennett, personi i parë që iu zëvendësua zemra e tij me atë të një derri dy muaj pas operacionit të transplantit.

David i cili jetonte në Maryland, ishte 57 vjeç. Ai kishte sëmundje të rëndë të zemrës dhe kishte pranuar të merrte zemrën e derrit eksperimental pasi ai u refuzua nga disa lista pritjeje për të marrë një zemër njeriu.

Ishte e paqartë nëse trupi i tij kishte refuzuar organin e huaj.

“Nuk kishte asnjë shkak të qartë të identifikuar në kohën e vdekjes së tij”, tha një zëdhënëse e spitalit.

Zyrtarët e spitalit thanë se nuk mund të komentonin më tej shkakun e vdekjes, sepse mjekët e tij nuk kishin kryer ende një ekzaminim të plotë.

Ata planifikojnë të publikojnë rezultatet në një revistë mjekësore të rishikuar nga kolegët.

By atdheu1