Duke patur parasysh gjendjen e krijuar organizative per brenda BDI-sè gjate njè periudhe dyvjeçare, jemi tè detyruar tè ngrejme zerin dhe te reagojme qe atè tè cilèn e kemi krijuar me mish e me shpirt, pra Bashkimin Demokratik per Integrim, ta kthejme në pozitën sic zhvillohej plot 18 vite- pra mire tè organizuar dhe mire tè strukturuar.

Bashkimi Demokratik per Integrim nuk eshtë thjeshtë nje parti politike, por BDI eshtē vlerè, e cila 18 vite ka ruajtur dhe ka avancuar te drejtat e shqiptarève, njè familje e hapur dhe me konsultime brenda pèr brenda, pa privilegie individuale, me organe statutare dhe me rritje te vazhdueshme tē trupit elektoral. Si te tille duhet patjeter ta kthejme aty ku e ka vendin.

Në BDI gati per dy vite nuk ekzistojne dhe nuk themelohen organet statutare partiake!
-Si pasojè e kèsaj, vendimmarrja politikeështe bērë pronè individuale!
-Nuk ka debat dhe konsultime me bazat partiake!

-Zgjedhjet kadrovike jane shnderruar ne privilegi tē individit Artan Grubi!
-Nuk ka Llogaridhenie pèr punen e Qeverise dhe programin politik per gati dy vite!
-Për shkak te mosfunksionimit te jetes organizative të Bashkimit Demokratik per Integrim, ne konstatojme se ka rēnie tê mbēshtetjes per partinē(Zgjedhjet e fundit ne Tetovë)!
-Sjellja arrogante dhe diletante e ekzekutivit ne krye me Artan
Grubin, kane shkaktuar pakënaqësi, revoltë dhe pasivitet te strukturave dhe të votuesve!

Koncentrimi i pushtetit politik, programor e kadrovik tek individi dhe përjashtimi i strukturave meritore nga vendimmarrja politike dhe tendenca per tjetersimin e BDI-sē, ka shkaktuar revoltë tek anètarésia mè meritore pèr fitoret e BDI-sè ne të kaluaren.

Pikerisht per keto arsye kërkojme:

-Debat politik brenda partise për tejkalimin e kësaj situate; -Pergjegjési dhe llogaridhēnie nga mbajtésit e pushtetit ekzekutiv; -Apelojme qe te nderpritet “lufta” politike brenda llojit;

I-bējme thirrje anetarësisë dhe strukturave partiake qè tê angazhohen nē evitimin dhe tejkalimin e këtyre dukurive dhe të kesaj situate;

-Kerkojme nga kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti që të shfrytèzoje autoritetin e vet politik dhe statutar për gjetjen e nje zgjidhje per ruajtjen e unitetit partiak, thuhet ne njoftim. /KlanMacedonia/

Emri dhe Mbiemri Nenshkrimi

By admin01