“Dardanët s’janë ilirë”, provokon arkeologu maqedon

Posted by

Në dokumentarin e plotë të Marin Memës me titull KU U ZHDUKËN 7 PLLAKAT DARDANE NË MAQEDONI? – Gjurmë Shqiptare, ai përgjatë diskutimit me arkeologun maqedonas i cili thotë se në muze asgjë nuk ka ilire dhe se dardanët nuk janë ilirë. Gjith ky debat është hapur që nga zbulimi i pllakave dardane në një zonë ku investitori kishte planifikuar të ndërtojë objekte banimi. Një zbulim i tillë nuk u mirëprit aspak nga historian dhe arkeolog maqedonas dhe sllav në Maqedoni dhe rajon.