Emri Kosovës duhet të zh’duket menjëherë – ja kush e kërkon

Posted by

Historiania shqiptare Elena Kocaqi ka propozuar që Kosovës t’i ndërrohet emri dhe ajo të bëhet Dardani.

Kocaqi, propozimin e saj e ka justifikuar duke dëshmuar se emri “Kosovë” është sllav.

Kosovës, sipas saj i ishte vendosur ky emër nga osmanët me insistimin e rusëve, në emër të pansllavizmit.

Një propozim të njëjtë e kishte dhënë edhe politikani e veprimtari i ndjerë Arbën Xhaferi.

Ky është shkrimi i plotë i Kocaqit:

Emri Kosovë është një emer sIIav qe u vendos krahinës shqiptare Dardane, nga Osmanët me insitimin rus në emër të pansIIavizimit, në fillim të shekullti te XIX dhe nuk ka asnjë lidhje me shqiptarët. Ky emër është sIIav dhe në botën sIIave ka mbi 20 emra vendesh Kosovë, te cilat listohen me poshtë. Kosova, duhet të quhet Dardani sepse:

1.Dardani është një emër historik shqiptar dhe tepër i vjetër qe po ti referohemi mitit Dardani është djali i Pellazgut me princeshën Atlantidase Elektra.

2.Emri Dardan dhe Dardanët dalin që në bettejen e Kadeshit në 1272 para eres sonë.Pra është një emer i dokumentuar prej 3290 vjetesh, ndërsa Kosovë është një emër sIIav pa asnje lidhje me shqiptarët, i vendosur në shekullin e XIX, nga rusët për të ngritur pretendimet serbe mbi një territor që gjasme ishte serb për shkak të emrit. Dardani ështe emri më i vjetër Ilir i dokumentuar.

3.Dardani është quajtur Troja, nga ku Dardani nga Ballkani ka pas shkuar në Troj qe njihet nje nga qyterimet me të lavdishme të botës.4.Dardan ishte Ene Dardanidi qe themeloi Romën 5- Dardan ishte Briti që themeloi Londrën dhe Anglinë nga linja e Ene Dardanidit 6- Dardan ishte Konstandini i Madh perandori i Romës, Justinian i Madh perandori i Bizantit e shumë të tjerë. Pra, emri Kosove duhet te hiqet, dhe te vendoset emri Dardania. A pajtoheni ?