Gjermani/ Bonus mirseardhjeje prej 10,000€ për punëtorët e këtij sektori

Posted by

Në të gjithë Gjermaninë ka mungesë të personelit mjekësor, prandaj punëdhënësit po përpiqen në çdo mënyrë të tërheqin punëtorë të rinj. Çfarë tjetër mund të tërheqë punëtorë përveç parave, kështu që drejtori i një klinike gjermane vendosi një lëvizje të pazakontë.

Siç raporton Fenix-magazine.de, drejtori i klinikës Bad Bramstedt paraqiti një ofertë të veçantë pune. Ofron një bonus mirëseardhjeje prej 10,000 eurosh të pabesueshme për një punonjës të ri.

Pra, siç thuhet në njoftim, kjo ofertë i referohet 15 vendeve të lira të punës në sektorin spitalor. Kontrata e punës është me afat të pacaktuar, orari javor i punës është 38 orë dhe ka edhe bonus vjetor, sqarojnë mediat gjermane.

Prej kohësh është propozuar vendosja e një bonusi për punësimin e personelit mjekësor. Disa parti politike në të kaluarën kanë propozuar mos tatimin e bonuseve të mirëseardhjes. Pagat e personelit mjekësor, veçanërisht të infermierëve, varen nga departamenti në të cilin ata punojnë, gjendja, orari i punës dhe niveli i arsimimit.

Të ardhurat mesatare mujore për personelin mjekësor janë 2,899,84 € me orar të plotë dhe 1,996,33 € me kohë të pjesshme. Pagat më të mira për infermierët janë në Mynih dhe kjo pagë mesatare është 4080 euro.