Ja sa shqiptarë jetojnë në Zvicër

Posted by

Sipas Zyres Federa te Statistikave në mësin e tyre janë një numer i madhe edhe nga radhet e shqiptareve nga ballkani, sidomos nga Kosova.

Shifrat zyrtare nga Berna flasin se jane mbi 114 mijë kosovare, pa numeruar shqiptaret nga viset tjera te ballkanit.

Por sipas gazetës zvicerane Le Canton27.ch numri i shqiptareve sot ne Zvicer janë mbi 300 mije. Vetëm nga Kosova jane mbi 250 mije, kurse nga Maqedonia Veriore – 60 mije, nga Serbia (Lugina e Preshevës) mbi 20 mije dhe nga Mlai i Zi dhe Shqiperia mbi 5 mijë.

Prania e tyre eshte me se shumti ne Cyrih rreth 80 mijë, ne kantonin e Vaudit mbi 50 mijë, ne ate te Gjenevës rreth 30 mijë shqiptarë dhe mijera tjerre ne 23 kantonet tjera..Ketu muk do harruar edhe shqiptaret ilegal ne Zvicër, që sypozohet se jane mbi 10 mijë sish.