KUJDES/ Ky është personi që po mashtron shqiptarët për viza gjermane, ua merr deri në 3,000€ në person

Posted by

Po licia e Kosovës e kishte ar res tuar në fund të qershorit një qytetar me a ku z ën për mashtrime me viza të qytetarëve. Personi i ar res tuar ishte Arlind Berisha nga Ferizaji.

Por lirimi pas vetëm 48 orësh duket se e ka “inspiruar” atë që të vazhdojë me ve pr ën e njëjt p en ale.

Burime të Indeksonline bëjnë të ditur se Arlind Berisha ka vazhduar edhe më tej me m ash tri me ndaj qytetarëve kinse për sigurimin e një vize gjermane.

Indeksonline ka siguruar disa dëshmi ku shihet se si Berisha kishte premtuar rezervim të termineve për viza pune në Ambasadën Gjermane.

Për një premtim të tillë, Arlindi i kishte dëmtuar deri në 3000 euro për person. Prentendimet e tij ishin tejet shpresëdhënëse për klientët, por pasi skadonte data e premtuar për termin, ai bënte bllok numrat dhe rrjetet sociale të klientëve të tij.

Indeksonline ka siguruar edhe një video ku shihet se si i dyshuari për mashtrim i merr paratë nga një klient në një kafiteri të Prishtinës dhe të njëjtin më pas e mashtron duke mos i dhënë llogari për mashtrimin e bërë.

Madje në disa raste, i njëjti edhe kërcë nonte qytetarët e pafajshëm që kërkonin paratë dhe llogari nga ai. Disa nga qytetarët e mashtruar e kanë raportuar rastin në Polici, por që për Indeksonline kanë thënë se ende nuk kanë marrë përgjigje.