Meriton respekte/ Ky është shqiptari që refuzoi miliona euro nga Serbia për t’ia shitur shtëpitë në Veri

Posted by

“Aliu i path yeshëm”, “Ali Kadriu refuzon paratë e Qeverisë, kërkon sig u ri”, “Spektakël në oborrin e Ali Kadriut”, këto ishin titujt e ballinave në mediat kosovare në vitin 2008, kur ai nuk u lejua të futet në shtëpinë e tij nga fo r cat spe ci ale të UNMIK-ut. U ar r e stua e u malt r etua. Por rezi s toi.

Një trim mjekërbardhë si ai, fitoi në lu e tij. Sot ai ka ndërtuar dy kulla me vlerë të madhe në lagjen “Kroi i Vitakut” në Veri të Mitrovicës dhe qëndron në to, pavarësisht se atij iu ofruan mbi 1 milionë euro për t’i shitur.

Aliu nuk s’mbrapset. Pavarësisht rrez ikut të shtuar në Veri të Mitrovicës ai edhe sot nuk pranon t’i lëshoj kullat e tij.

“Situate e fundit është pak e tens io nuar. Mirëpo siguria është deri diku nuk është krejt por deri diku po. Sido që të bëhet ne nuk dalim nga këtu nuk kemi ku të shkojmë prej ktuhit në tokë teme jam ne vend temin jam. Njet se kam me dal nga këtu”, deklaroi ai.