Zvicra kërkon punëtor – ja punët që kërkohen pa diplomë..?

Posted by

Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar të filloni karrierën e ëndrrave tuaja ose thjesht dëshironi të gjeni një punë shpejt, këtu janë pesë mundësi pune që do ta keni të lehtë t’i siguroni në Zvicër – edhe pa trajnime formale, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

Shumë kompani të njohura zvicerane të sigurisë do të punësojnë staf pa kërkuar një arsim formal ose praktikë dhe në vend të kësaj do t’u ofrojnë punonjësve të rinj disa trajnime bazë. Kompanitë, si Alpha Protect, mirëpresin dhe vlerësojnë Quereinsteiger (fjala gjermane për njerëzit që ndryshojnë karrierën e tyre) që duan të jenë po aq sa ata me përvojë shumëvjeçare në fushën e sigurisë.

Nëse shpresoni të punoni me siguri, shumë korporata në vend të kësaj do të insistojnë në sa vijon: patentë shoferi; të paktën një leje C; aftësi të mira gjuhësore të folur dhe të shkruar për zonën e Zvicrës ku ndodheni; aftësi të mira kompjuterike; shëndet shumë i mirë dhe qëndrueshmëri fizike; dhe një reputacion të patëmetë të kryesuar me rrethana të rregullta financiare.
Gama e pagave: paga bruto mesatare është 58,882 franga zvicerane në vit, duke përfshirë pagën e 13-të.

Kujdestare
Mungesa e punëtorëve të kualifikuar po përkeqësohet në Zvicër, me mungesën e kujdestarëve të disponueshëm në të gjithë vendin – por ka një rresht të argjendtë. Nga kujdesi për fëmijët deri te objektet rezidenciale të terapisë sociale, shumë vende kanë nevojë të dëshpëruar për kujdestarë dhe tani do të marrin në konsideratë ata që duan të ndryshojnë karrierë, të cilët mund të mos kenë kualifikimet e kërkuara, por kanë entuziazmin e nevojshëm për të marrë një rol në sektorin e kujdesit.

Pra, nëse keni njohuri shumë të mira të gjermanishtes së folur dhe të shkruar (ose një nga gjuhët e tjera zvicerane nëse jeni në atë zonë), shpejt kuptoni dhe vëzhgoni edhe situatat më komplekse dhe konsiderojeni veten një person elastik, empatik, karriera në sektorin e kujdesit mund të jetë një përshtatje shpërblyese afatshkurtra – ose afatgjatë.

E vetmja negative? Do t’ju duhet të ushtroni një shkallë të lartë pavarësie dhe mund t’ju duhet të punoni me orë të parregullta duke përfshirë fundjavat.