Duhet ta dini / Ja kur falet Namazi i Fitër Bajramit

Posted by

Fitër Bajrami – 10.04.2024 dhe do të falet në orën 06:55 të mëngjesit.

Bajram do të thotë lehtësim dhe lumturi. Fillon me faljen e namazit të Bajramt, e cila zgjatë tri ditë, ku pas cdo namazi farz lexohen tekbiret e teshrikut. Shevali është muaji që vjen pas ramazanit. Agjërimi gjashtë ditë brenda muajit Shevval është sunet“Kush mban agjërimin e ramazanit dhe këtij i shton, pastaj edhe gjashtë ditë agjërim në muajin sheval, është sikur ta kishte kaluar gjithë vitin me agjërim!” (Hadith) .