Para pak minutash tër*meti dridh edhe Maqedoninë, ja epiqendra

Posted by

Rrjeti telemetrik sizmologjik i Republikës së Maqedonisë së Veriut, me stacione në Shkup, Valandovë, Ohër, Shtip dhe Pehçevë, i mirëmbajtur nga Observatori Sizmologjik në Fakultetin e Shkencave matematikore në Shkup, sot më 09.02.2022 ka regjistruar një tërmet 130 km në jugperëndim të Shkupi, me origjinë nga epiqendra e Elbasanit, në R. Shqipërisë, përcjell TV21. Nga Qendra për Menaxhim me Kriza thonë se tërmeti është ndjerë edhe në rajonin e Ohrit dhe Prespës.

“Sipas të dhënave të deritanishme që disponon observatori, tërmeti ka ndodhur në orën 11:57 me magnitudë lokale 3.9 / dhe me intensitet III-IV gradë sipas shkallës makrosizmike evropiane dhe është ndjerë nga popullata e Prespës dhe Ohrit dhe rrethinë”, thonë nga QMK.