Pamje tronditëse nga Meka, në 52 gradë Celsius njerëzit bien pa ndjenja, trupat po ngarkohen në kamionë

Posted by

Qendra Kombëtare Meteorologjike raportoi 51.8 gradë Celsius në fillim të kësaj jave në Xhaminë e Madhe në Mekë.

Xhaminë e Madhe në Mekë.

Turma të mëdha u formuan në zonën e Mekës pasi rreth 1.8 milionë myslimanë u mblodhën për këtë ngjarje.

Në rrjetet sociale janë shfaqur foto dhe video të pelegrinëve të sëmurë dhe disa që i janë nënshtruar të nxehtit ekstrem.

Në një video tronditëse të shpërndarë në rrjetet sociale, shihet një makinë që mban shumë kufoma të mbuluara për t’u varrosur.