Mrekulli perëndie, 11 ditë nën rrënoja qeni i shpëton jetën 12-vjeçarit në Turqi

Posted by

12-vjeçari Osman Halebiye u tërhoq i gjallë nga rrënojat e pallatit Buket, i cili u shkatërrua dhe ndodhej në distriktin qendror Antakya të Hatay-t. Ai u shpëtua i gjallë 260 orë pas tërmetit pasi qeni me hundë të ndjeshme reagoi dhe ekipet ia dëgjuan zërin.

Pas tërmeteve me epiqendër në Kahramanmaraş, përpjekjet e kërkim-shpëtimit vazhduan në Hatay. Qeni me hundë të ndjeshme në ekipin e Policisë Kërkim Shpëtim (AKP) ka reaguar në rrënojat e pallatit të shkatërruar në Buket. Më pas, me marrjen e përgjigjes ndaj thirrjeve zanore të ekipeve, ka nisur menjëherë operacioni i kërkim-shpëtimit.

Ekipet, duke përfshirë AKP-në dhe Asistencën dhe Shoqatën e Kërkimit dhe Shpëtimit në Arsim Anda (ANDA) shpëtuan një djalë 12-vjeçar të quajtur Osman, i cili u gjet nën rrënoja, 260 orë më vonë.