Bëhu gati për orën verore, ja dita ku ndërrohen akprepat e orës

Posted by

Mes të shtunës dhe të dielës së 31 marsit kthehet ora verore me akrepat që lëvizin një orë përpara.

Prej dekadash, vendet e Bashkimit Europian aplikojnë dy orë, atë të dimrit, që nis të dielën e fundit të tetorit dhe orën verore që kthehet të dielën e fundit të marsit. Krahas shteteve që e kanë përkrahur nismën e ndërmarrë për kursimin e energjisë elektrike, ka vende si Turqia e Rusia që kanë një orë vjetore.