Nëse e shìkonì këtë ìnsekt nëpër shtëpì mos bëni gabìm që ta vrìsnì, ja arsyeja

Posted by

Gjithkush mund të alarmohet ndërsa sheh një insekt shumëkëmbësh në shtëpi. Zakonisht ky lloj insekti ka 15 këmbë dhe mund të lëvizë 1.3 metra në sekondë.

Për këtë arsye t’i kapësh ato në shtëpi është edhe më e vështirë. Por ashtu sikurse çdo gjallesë në botë, edhe një shumëkëmbësh e ka një qëllim.

Shumëkëmbëshat e shtëpisë, janë të njohur për vrasjen e insekteve tjera të dëmshme në shtëpi. Ata vrasin mizat, buburrecat.

Kështu ata jo vetëm ju ndihmojnë të zhdukni insektet e padëshiruara në shtëpi, por gjithashtu nuk krijojnë rrjeta dhe nuk mbartin sëmundje.