Kjo është foshnja shqiptare me emrin më të çuditshëm në botë, ka habitur edhe gjermanët (FOTO)

Posted by

Kjo nuk është shaka, kjo foshnjë ka emrin më të çuditshëm në botë, ose së paku në Gjermani.

Kjo foshnjë quhet Krefelda, ashtu sikurse qyteti Krefeld, ku ajo ka ardhur në jetë, më 16 mars, shkruan derwesten.de.

Foshnja me prindër nga Kosova ka marrë emrin e qytetit në të cilin është lindur, Krefeld.

Duke ia shtuar një -a, “Krefelda” e kanë pagëzuar prindërit refugjatë vajzën e tyre, pasi që emri i qytetit është në gjininë mashkullore.

Se si do të ndjehet me këtë emër Krefelda e vogël kur të rritet, pak ka rëndësi.

“Nuk është shaka: Kjo foshnjë quhet Krefelda, ashtu sikurse qyteti Krefeld, ku ajo ka ardhur në jetë, më 16 mars”, shkruan derwesten.de.

Prindërit e saj deshën që me çdo kusht ta pagëzojnë sipas emrit të qytetit, në të cilin janë pritur kaq përzemërsisht kur kishin ardhur nga Kosova.

Krefelda është lindur në klinikën Helios Krefeld.

Në momentin e lindjes ka peshuar 4630 gramë dhe ka qenë e gjatë 53 centimetra.

Nëna e saj ka qëndruar e vetme gjatë lindjes në sallë dhe e ka përballuar lindjen shumë mirë.

Atë nuk kishte mundësi ta shoqëronte bashkëshorti, Flamuri, pasi që i duhej të kujdesej për dy fëmijët tjerë, Elamin 5 dhe Enisin 2 vjeçarë.

Ndërkohë Krefelda me të ëmën janë kthyer në shtëpi.