Pllaka Dardane e Shkupit, çfarë fshihet ?

Posted by

Një kërkim që sjell hapur dhe qartë jo vetëm historinë e pllakës, por edhe atë që fshihet pas.

Si u zbulua pllaka me mbishkrimin “Dardanus” ? Çfarë po ndodh me të? Cilat janë qëndrimet e arkeologëve maqedonas? Si po fshihet e vërteta ? Cilat janë synimet e tyre ? Një hetim i mbushur me fakte e të dhëna që nuk duhen humbur. Programi “Gjurmë Shqiptare” përfshin një audience të të gjitha moshave. Përfshirja e temave historike, zbulimi i zonave të ndryshme, brenda dhe jashtë Shqipërisë, promovimi i pjesëve të fjetura, shpalosja e kulturës, trashëgimisë, ndërthurur me të sotmen bën që audienca e përthithur të jetë e konsiderueshme dhe gjithëpërfshirëse. Një pjesë e temave historike apo edhe e zonave që trajtohen në Gjurmë Shqiptare nuk njihen ose janë trajtuar përciptazi në historiografinë shqiptare.

Si qëndron e vërteta e pllakës DARDANE të zbuluar në Shkup ? SHPËRNDAJE (SHARE) pafund.