Nëse udhëtoni jashtë vendit me navigacion, këto janë aplikacionet pa internet

Posted by

Nëse udhëtoni shpesh me makinë brenda ose jashtë vendit, ndoshta e dini se shumë aplikacione të shkëlqyera navigimi mbështeten në një lidhje interneti për t’ju treguar drejtimet dhe mënyrat për të arritur në vendpushimin tuaj.

Çfarë duhet të bëni nëse keni nevojë për navigim jashtë linje kur interneti nuk është i disponueshëm?

Funksionaliteti offline është një veçori vërtet e rëndësishme e aplikacioneve të navigimit, pasi i lejon përdoruesit të përdorin hartat edhe kur nuk kanë lidhje interneti.

Ka disa aplikacione navigimi që mund t’i përdorni në pajisjet celulare jashtë linje kur nuk keni internet.

1. Google Offline Maps

Google Maps ka qenë ndër sistemet më të mira të navigimit të viteve të fundit. Zgjedhja e pjesës së hartës që dëshironi të ruani jashtë linje dhe shkarkimi i saj në pajisjen tuaj është e thjeshtë dhe e shpejtë. Rekomandohet të shkarkoni hartën kur Wi-Fi është i disponueshëm, në mënyrë që të mos përdorni internetin celular.

Si të përdorni Google Maps jashtë linje?

Hapi 1 – Shkarkoni hartën në telefonin tuaj

• Hapni aplikacionin Google Maps në telefonin ose tabletin tuaj Android.

• Sigurohuni që jeni lidhur me internetin dhe jeni identifikuar në Google Maps.

• Në fushën e kërkimit, futni vendin ku po udhëtoni, për shembull Tirana.

• Në fund, shkruani emrin ose adresën e vendit – më pas tre pikat dhe më pas Shkarkoni hartën jashtë linje (zmadhoni me gishta dhe specifikoni nëse dëshironi që zona e shkarkimit të jetë më e madhe apo më e vogël)

Hartat jashtë linje shkarkohen në hapësirën e brendshme të telefonit si parazgjedhje, por ju mund t’i shkarkoni në një kartë SD.

2. HERE WeGo

Aplikacioni HERE WeGo ofron gjithashtu navigim offline. Përveç udhëzimeve të udhëtimit, ky aplikacion krahason rrugët me makinë, biçikletë, këmbësorë, taksi dhe transport publik për mënyrën më të shpejtë dhe më ekonomike për të udhëtuar.

Karakteristikat:

• Aplikacioni i udhëtimit dhe navigimit për Android ose Ios.

• Me këtë aplikacion mund të shikoni rrugët e detajuara.

• Aplikacioni ju tregon gjithçka rreth udhëtimit përpara se të niseni.

3. Navigimi Sygic GPS dhe Hartat

Sygic është një nga aplikacionet më të mira dhe më të vlerësuara të navigimit që mund të përdorni në pajisjen tuaj Android dhe iOS. Gjëja më e mirë për Navigimin dhe Hartat Sygic GPS është se mbështet navigimin me zë dhe navigimin e këmbësorëve gjatë ecjes.

Karakteristikat:

• Aplikacioni ofron harta offline të të gjitha vendeve në botë.

• Navigimi Sygic GPS është i njohur për navigimin e drejtuar me zë.

• Gjithashtu ofron informacionin më të saktë të trafikut në kohë reale.

4. MAPS.ME

MAPS.ME është një aplikacion falas GPS për telefonin tuaj që ka mbështetje offline. Në modalitetin offline, MAPS.ME ofron një funksion kërkimi, navigim zanor, llogaritjen e itinerarit dhe transportin publik.

Karakteristikat:

• Aplikacioni ju lejon të ruani hartat për përdorim jashtë linje.

• Maps.me ofron një katalog me udhërrëfyes udhëtimi për qindra destinacione.

• Disa veçori të tjera të Maps.me përfshijnë kërkimin jashtë linje, navigimin GPS, etj.